DIZANJE VLAGEUzrok

Dizanje vlage najčešće se događa u starijim kućama, a uzrokuju je loši temelji. Zbog kapilarnog efekta materijala, temelji i zidovi usisavaju vodu iz tla. Vlaga iz tla često sadrži soli koje mogu uzrokovati veća oštećenja na zidovima.

Simptomi

Problemi prvo postaju vidljivi na dnu zida. Tapete ili žbuka otpadaju, boja se ljušti i često se pojavljuju smeđe vlažne mrlje. Katkad se na vanjskom zidu zbog soli mogu pojaviti bijele izbočine i talog.

Kontrola problema

Prvo provedite test bušenjem kako biste isključili mogućnost problema kondenzacije. Ako je prašina iz bušotine bijela te postoje gore navedeni simptomi, možete biti gotovo sigurni da imate problem dizanja vlage.

Posebno u slučaju postojanja soli, preporučujemo angažiranje stručnjaka za ubrizgavanje zidova. Međutim, to je prilično skupo rješenje. Za ovo su dostupni i neki proizvodi koje možete sami koristiti.

Ako su problemi ograničeni, njihov efekt možete ukloniti i brtvljenjem unutrašnje strane zida.

moisture is everywhere
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaš online doživljaj. Zatvaranjem ovog natpisa, klikom na „Prihvaćam“ ili nastavkom korištenja naših stranica pristajete na korištenje kolačića. Prihvaćam
Ako želite saznati više ili odbiti neke ili sve kolačiće, kliknite ovdje.