KONDENZACIJAUzrok

Mi sami stvaramo previsoku razinu relativne vlažnosti zbog vlage, najčešće u kombinaciji s nedostatkom ventilacije i/ili nedovoljnim grijanjem.

Simptomi

Kondenzacija se najčešće događa na mjestima i u prostorima s velikim stvaranjem vlage i slabom ventilacijom, kao što su kupaonice ili prostor iza fotelje u dnevnoj sobi. Često se javlja i na mjestima gdje dolazi do velike razlike u temperaturi između zida ili poda i vanjskog zraka (obično na sjevernoj ili istočnoj strani) ili oko toplinskih mostova. Obično se prepoznaje po prisustvu gljivica koje vole “čistu” vlagu.

Problemi kondenzacije mogu se utvrditi samo pomoću testa bušenjem. Ako je prašina iz bušotine suha, možete biti gotovo sigurni da je narušena ravnoteža vlažnosti i da je riječ o problemu kondenzacije.

Kontrola problema

Savjetuje se bolja ventilacija i grijanje pogođenog prostora. Također, nemojte namještaj previše približavati zidovima kako bi zrak mogao cirkulirati između njih. Nadalje, korištenje Air Max sakupljača vlage će pomoći vratiti ravnotežu vlage. Gljivice možete ukloniti Air Max® Odstranjivačem plijesni.

KONDENZACIJA
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaš online doživljaj. Zatvaranjem ovog natpisa, klikom na „Prihvaćam“ ili nastavkom korištenja naših stranica pristajete na korištenje kolačića. Prihvaćam
Ako želite saznati više ili odbiti neke ili sve kolačiće, kliknite ovdje.