PRODIRANJE VLAGEUzrok u zidovima

Glavni krivac je kiša koja prodire kroz porozni vanjski zid.  

Simptomi

Vlaga prodire najčešće kroz zidove izgrađene od samo jednog reda cigle, naročito na strani koja je izložena kiši, i to neko vrijeme nakon obilne kiše. Mrlje se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu zida. Tapete otpadaju, boja se ljušti ili se pojavljuju žuto-smeđe mrlje. Samo test bušenjem može utvrditi je li riječ o prodoru vlage ili kondenzaciji.

Kontrola problema

Prvo provedite testiranje bušenjem kako biste isključili mogućnost problema kondenzacije. Za trajno rješenje možete impregnirati vanjski zid. Ako su mrlje ograničene, postoji i mogućnost brtvljenja zida iznutra.

Uzrok u podrumima

Podzemne vode prodiru kroz zid podruma.

Simptomi

Prodiranje vlage u zidovima podruma može se spriječiti na više načina. Na primjer, drenažom se može spustiti razina podzemne vode što smanjuje pritisak vode na zid podruma. Osim toga, s vanjske strane zida može se postaviti zaštita od vlage, npr. premazivanjem zidova ispod razine tla bitumenom. Međutim, u većini slučajeva lakše je unutrašnjost podruma premazati brtvilom. 

Kontrola problema

Prvo provedite testiranje bušenjem kako biste isključili mogućnost problema kondenzacije. Činjenica je da u podrumima često postoje problemi kondenzacije. Ako je prašina iz bušotine mokra, možete biti gotovo sigurni da prodire vlaga.

moisture is everywhere
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaš online doživljaj. Zatvaranjem ovog natpisa, klikom na „Prihvaćam“ ili nastavkom korištenja naših stranica pristajete na korištenje kolačića. Prihvaćam
Ako želite saznati više ili odbiti neke ili sve kolačiće, kliknite ovdje.